Brand Manager - fulltime

Onze opdrachtgever

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt. Tegenwoordig maken wij onderdeel uit van een internationale groep: Marussia Beverages. In Nederland bouwt Walraven Sax aan de gerenommeerde merken, zoals o.a. Torres, Barefoot, Louis Roederer, Marqués de Riscal, Gallo Family Vineyards, Mouton Rothschild en Amarula en ook aan enkele eigen merken. Wij zijn gedreven, trots op wie we zijn, maar blijven daarin bescheiden. Walraven Sax doet graag open en eerlijk zaken, is transparant en begrijpt als geen ander dat een gezonde lange termijn groei valt of staat met partnership. Walraven Sax staat ook voor innovatie. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten, nieuwe samenwerkingsverbanden en volgen trends & ontwikkelingen nauw om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op klantwensen.

Wat ga je doen?

Als Brand Manager ben je een ondernemende merkenbouwer en ben je verantwoordelijk voor het beheren en ontwikkelen van een aantal wijn & spirits merken. Je speelt een cruciale rol bij het opbouwen, onderhouden en versterken van het imago van het merk om de merkwaarde te vergroten en de doelstellingen te behalen. Dit doe je door het opstellen van strategische merkplannen per merk waarbij je de internationale merkstrategie door vertaalt en implementeert voor de Nederlandse markt. Hiervoor ontwikkel je originele en effectieve activiteiten ter promotie en presentatie van de merken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het initiëren en het introduceren van nieuwe producten op de markt. Vanzelfsprekend investeer je in het begrijpen van de merken en de markt waarin je je begeeft. Je signaleert relevante trends en ontwikkelingen die je moeiteloos in je plannen meeneemt. Een aantal kleinere merken, waar jij de eindverantwoording voor draagt, worden uitgevoerd door een junior brand manager die jij daarin begeleid.
Je rapporteert aan de marketingmanager.

Wie ben jij?

Om deze functie succesvol in te vullen beschik je tenminste over een hbo werk- en denkniveau en ben je in het bezit van een NIMA B diploma. Je hebt stevig fundament gelegd in een tactisch-strategische marketingfunctie waarbij het bouwen van merken in een fmcg omgeving centraal stond.
Van nature beschik je over een initiatiefrijke, proactieve en ondernemende instelling. Je hebt graag de regie over je eigen verantwoordelijkheden, werkt planmatig en gestructureerd en je haalt energie uit het presenteren van goed doordachte en onderbouwde plannen waarmee je draadvlak en commitment creëert bij alle betrokken partijen. Je werkt graag samen en met jouw professionaliteit haal je er voldoening uit als je collega’s kunt helpen zich verder te ontwikkelen.
Gezien de internationale contacten met producten/ leveranciers heb je, naast de Nederlandse taal, ook een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Engelse taal.
Je bent fulltime beschikbaar en bij voorkeur woonachtig op redelijke reisafstand van ons kantoor in Breda.

Walraven Sax biedt:

  • Een uitdagende marketing baan in een prettige internationale werkomgeving;
  • Goede ontwikkelingsmogelijkheden zowel persoonlijk als vakinhoudelijk;
  • Ruimte en waardering voor initiatief;
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Locatie

Breda

Opdrachtgever

Walraven Sax

Publicatiedatum

26.09.2024

Contactpersoon

Annejet Middendorp

Meer details
Adres
Prinsenkade 5a, 4811 VB Breda
Medewerkers
Annejet Middendorp
Mobiel: (06) 2907 2705
Job Search Agent
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Anderen bekeken ook:
in Diverse locaties in Nederland
Copyright © 2024 Middendorp Recruitment & Advies   |  Sitemap   |  Privacy statement
Interesse in deze vacature?